مدرسه زبان

محتواي آزمون تافل

بخش ریدینگ:

بخش ریدینگ اولین بخش آزمون بوده و شامل سه یا چهار متن است که برای هر متن، ۱۲ تا ۱۴ سوال در نظر گرفته شده است. برای پاسخ به سوال ها،‌ ۶۰ تا ۸۰ دقيقه زمان داده می‌شود (بسته به تعداد متن‌ها). متن‌های منتخب در این بخش، گزیده‌‌هایی از کتاب‌‌های درسی دانشگاهی هستند که در قسمت مقدمات برای معرفی یک رشته یا موضوع استفاده می‌شوند و معمولا در رابطه با زمین‌‌‍شناسی، تاریخ، جغرافیا، هنر، زیست‌شناسی و … هستند. در صورت آشنا نبودن با موضوع یک متن، جای نگرانی نیست. چرا که تمامی اطلاعاتی که برای پاسخ به سوالات نیاز است، در خود متن گنجانیده شده است.

 برای موفقیت در این بخش بهتر است به چند نکته توجه کنیم:

    ایده‌های اصلی را بیابید. به هنگام تمرین، ایده‌های اصلی متن را بیابید و زیر آن‌‌ها را خط بکشید، یا آن را در یک تکه کاغذ یادداشت کنید.
    خود را با ساختار سوالات ریدینگ آشنا کنید. اگرچه موضوعات هر متن با متن دیگر ممکن است کاملا متفاوت باشد، اما با بررسی سوالات ریدینگ در گذشته مشخص شده است که سوالاتی که از متن می‌آیند دارای فرمت خاصی هستند. در نتیجه آشنایی با فرمت سوالات و مشخص کردن نقاط قوت و ضعف در پاسخ‌دهی به آن‌‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. افراد بسیاری بوده‌اند که در بخش ریدینگ ضعف داشته‌اند،‌ ولی با شناخت ساختار درست سوالات،‌ تمرین زیاد و تقویت نقاط ضعفشان توانسته‌اند نمرات بسیار بالایی در این بخش کسب کنند.

 بخش لیسنینگ:

در این بخش، سوالاتی در باره سخنرانی‌های آکادمیک و یا مکالمات طولانی‌تر است. در این بخش امکان يادداشت‌برداری وجود دارد.

    سه یا چهار سخنرانی اکادمیک که هر کدام ۳ تا ۵ دقیقه بوده و از هر سخنرانی ۶ سوال طرح می‌شود.
    دو تا سه مکالمه که هرکدام ۳ دقیقه بوده و از هر کدام ۵ سوال طرح می‌شود.

به بخش لیسنینگ ۴۱ دقیقه تا ۵۷ دقیقه زمان اختصاص داده شده است که در طی آن به سوالات جواب داده می‌شود.

 روش يادداشت‌برداری در این بخش بسیار مهم است،‌ به هیچ وجه نباید جملات و کلمات به شکل کامل نوشته شوند، بلکه باید به کوتاه‌ترین شکل درآمده و خلاصه شوند.

 بخش اسپیکینگ :

بخش اسپیکینگ حدودا ۲۰ دقیقه به طول می‌انجامد و شامل ۴ سوال است.

    سوال اول درباره یک موضوع عمومی بوده و فرد باید بر اساس ایده‌‌ها،‌ نظریات و تجارب خودش به سوال جواب بدهد. به همین دلیل این سوال، سوال مستقل (Independent Speaking Task) نامیده می‌شود.
    سه سوال بعدی،‌ سوالات تلفیقی (Integrated Speaking Task) نامیده می‌شوند، زیرا برای پاسخ به آنها، فرد باید بتواند از سایر مهارت‌های ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ نیز استفاده کند، دقیقا به همان شکلی که این مهارت‌ها در کلاس درس استفاده می‌شوند.

در هنگام صحبت، صدای فرد توسط میکروفن ضبط شده و برای نمره‌دهی به ETS فرستاده می‌شود. سپس ۳ تا ۶ مصحح به پاسخ نمره می‌دهند. هر سوال ۴ نمره دارد که میانگین نمره برای ۴ سوال، به یک نمره از ۰ تا ۳۰ تبدیل می‌شود.  قابل توجه است که انتظاری نیست که پاسخ‌های شرکت‌‌کنندگان بدون ایراد باشد. حتی بسیاری از افرادی که نمرات بالایی در این بخش می‌آورند هم ممکن است گاهی اوقات خطاهایی داشته باشند. در این بخش، مهم‌ترین نكته، توانایی شما در برقرار یک ارتباط موثر و پاسخ‌دهی کامل به سوالاتی است که از شما پرسیده می‌شود.

چند نكته براي موفقيت در بخش اسپيكينگ آزمون تافل:

    در اسپیکینگ بسیار مهم است که جواب سوالی را که از شما پرسیده شده بدهید و از دادن پاسخ‌های نامربوط به سوال خودداری کنید.
    با آرامش و شمرده صحبت کردن و ادا کردن درست کلمات نمره بالاتری را در این بخش برایتان به ارمغان خواهد آورد.
    حتی در مواقعی که تنها هستید نیز اسپیکینگ تمرین کنید. برای مثال به هنگام تمرین سایر بخش‌های آزمون،‌ به جای ذهنی خواندن یا زمزمه، جوابتان را با صدای بلند و واضح بگویید. می‌توانید جلوی آینه با خود به انگلیسی صحبت کنید یا اگر با تلفظ لغت یا عبارتی مشکل دارید، آن را آنقدر با صدای بلند تکرار کنید تا زمانی که مشکلتان برطرف شود. یکی از تمرین‌هایی که بسیار در بهبود اسپیکینگ با شما کمک می‌کند، ضبط کردن صدای خودتان است. بدین صورت که وقتی در حال تمرین یکی از بخش‌های اسپیکینگ در خانه هستید، صدای خود را ضبط کنید. سپس به صدای ضبط‌شده خود گوش دهید، ایرادهای خود را شناسایی کرده و چند بار دیگر همان تمرین را انجام دهید و همان مراحل قبل را انجام دهید. با تکرار این کار کم کم عبارات و اصطلاحات ملکه ذهنتان می‌شوند. همچنین با ضبط صدایتان می‌توانید پیشرفت خود را ببینید و اندازه‌گیری کنید.

 بخش رایتینگ:

زمان کلی این بخش ۵۰ دقیقه بوده و شامل دو سوال است:

    در سوال اول، ابتدا یک متن آکادمیک نمایش داده می‌شود که معمولا دارای ۴ پاراگراف است. پس از خواندن متن، یک سخنرانی کوتاه راجع به موضوع متن پخش می‌شود که در آن گوینده استدلال‌های اصلی متن را تصدیق یا رد می‌کند. سپس باید در پاسخ به آنچه خوانده و شنیده شده، یک متن ۲۸۰-۳۰۰ کلمه‌ای نوشته شود. بهتر است در حین شنیدن سخنرانی يادداشت‌رداری انجام شود تا چیزی از قلم نیفتد.
    در سوال دوم که سوال مستقل (Independent Writing Task) نامیده می‌شود، یک موضوع عمومی داده شده و از شما خواسته می‌شود که نظر خود را در رابطه با آن موضوع در قالب یک متن حداقل ۳۰۰ کلمه‌ای بیان کنید.
 

این مطلب در تاریخ شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ارسال شده است .
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .